Juniorien PM-kilpailut ensimmäistä kertaa Suomessa

Noin 190 juniorijousiampujaa kokoontui 6.-7.7.2013 Kurikkaan Pohjoismaiden mestaruuskisoihin. Ensimmäistä kertaa nykymuotoisten juniori-PM-kisojen historiassa kisat järjestettiin Suomessa.

Mukana oli kilpailijoita Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Suomesta kisaan osallistui 40 ampujaa.

Suomeen ropisi kisoista toistakymmentä mitalia. Juniorimiesten eli 20-vuotiaiden tähtäinjousessa kahdeksan parhaan joukossa oli peräti seitsemän suomalaista. Voittoon ylsi turkulainen Samuel Ratilainen, hopean nappasi Oskar Kåll Vaasasta ja pronssin korjasi Tornion Henri Kokkila.

Kadettipoikien taljajousessa Toni Juusola voitti kirkkaimman mitalin ja poikien sarjasta vastusta hakenut Noora Saarinen pronssia.

Kadettipoikien tähtäinjousessa Markus Nikkanen ylsi pronssille, kuten tyttöjen puolella myös Mirjam Tuokkola.