Riihi-Jouset järjesti maastoammunnan SM-kisat

Maastoammunnan SM-kilpailut kokosi 51 jousiampujaa Riihimäelle Riutan ulkoilualueen metsiin. Kaksipäiväisen kilpailun 52. osallistuja saatiin Belgiasta.

Maastoammunnan SM-kilpailuja isännöinyt Riihi-Jouset on kokenut maastoammuntaseura, joten SM-kisarata oli tälläkin kertaa rakennettu vaihtelevaksi ja mielenkiintoiseksi. Ensimmäisenä kisapäivänä eli lauantaina 11.7. ammuttiin 24 arvioitavan etäisyyden rastia ja sunnuntaina 24 annetun etäisyyden rastia.

SM-kilpailut olivat samalla viimeinen karsintakilpailu maastoammunnan lokakuisiin EM-kisoihin. Ajankohta heinäkuun alkupuolella oli totuttua aikaisempi.

Tähtäinjousessa yleisen sarjan voittoon ampui Pyry Ekholm Robin Hoodista tuloksella 649. Perttu Ronkanen Kymen Jousesta nappasi hopean ja Hannu Nevalainen Riihi-Jousista pronssin. Naisten mestaruuteen ampui Mirjam Tuokkola tuloksella 553.

Vaistojousessa Timo Leskinen Diana-57:stä oli 686 pisteellään ylivoimainen voittaja yli 60 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Pasi Ahjokiveen. Pronssin pokkasi Hannu Kari Robin Hoodista. Naisten puolella Kaisa Karhuneva Järvenpään Jousiampujista oli seurakaveriaan Jessica Vollaria parempi tällä kertaa tuloksella 474.

Yleisen taljajousen voittoon ampui Marko Järvenpää isäntäseura Riihi-Jousista tuloksella 789. Saman seuran Pekka Loitokari sai hopeaa ennen Asko Kilpiää Saimaan Jousesta. Naisten taljajousen mestaruuteen ampui Anne Lantee Robin Hoodista tuloksella 763 ennen Wilhelm Tellin Susanna Makkosta ja Riihi-Jousten Erja Järvenpäätä.

Yleisen pitkäjousen SM-kullan voitti Jorma Tuovinen Artemiksesta tuloksella 341 ennen Riihi-Jousten Tuomo Reiniahoa.

Kansainvälistä väriä SM-kilpailuihin toi Dirk van den Bempt, joka saapui kisoihin Belgiasta asti. Hän ei kuitenkaan voinut kilpailla SM-mitaleista, vaikka kirittikin 50-vuotiaiden seniorien taljaluokassa kilpakumppaneitaan kovempiin suorituksiin. Luokan SM-kultaan ampui Martti Toivanen Tapanilan Erästä tuloksella 694.

60-vuotiaiden taljamestaruuden vei Seppo Korhonen Lahden Vasamasta ja 70-vuotiaiden Olli Saastamoinen Wilhelm Tellistä. Vaistojousessa 60-vuotiaiden mestaruus matkasi Inkooseen Falconin Viljo Meriaholle. Tähtäinjousessa 50-vuotiaiden SM-kultaan ylsi Pentti Kuivalainen Jousi-Jusseista.

Riutan maastoon oli uskaltautunut ilahduttavan paljon junioreita. Tähtäinjousessa 11-vuotiaiden mestaruuden vei Jere Keski-Hannula Diana-57:stä. Hugo Holm samasta seurasta voitti 15-vuotiaiden kultaa. 17-vuotiaiden voittoon ampui Eetu Mäki-Paavola Kurikan Ryhdistä ja 20-vuotiaiden mestariksi Markku Meriaho Falconista. Vaistojousessa 13-vuotiaiden voiton nappasi Jaakko Meriaho niin ikään Falconista.

Joukkuekilpailun voiton vei Robin Hood selvällä erolla Tapanilan Erään ja Riihi-Jousten joukkueeseen. Hoodin joukkueessa ampuivat Hannu Kari vaistojousella, Anne Lantee taljajousella ja Pyry Ekholm tähtäinjousella.

Teksti: Anne Lantee